Viken Bryggeri web.jpg
 

Viken Bryggeri

 Bästa ölen vid Öresunds smalaste del, enligt oss

 

KVALITÉ, SMAK OCH EN SPÄNNANDE UPPLEVELSE

 

Vid Öresunds smalaste del ligger Viken, byn som har fått ge namn åt vårt bryggeri.

Foto av Ola Nydahl

 

Viken Bryggeri grundades 2017 av fyra kompisar som under påsken 2016 satt och tänkte "Öl, det är gott, ska vi brygga vår egna?". Sagt och gjort, ett bryggverk köptes in, ölen blev god och 2017 blev Viken Bryggeri ett kommersiellt micro bryggeri som brygger hantverksmässig öl med mycket smak, bra råvaror och utan genvägar.

Viken ligger längs med Öresunds norra kust mellan Helsingborg och Höganäs. Viken är känt för sina lokala råvaror och genuina mathantverk. Flera kända varumärken bär vår by's vackra namn. En tradition vi på Viken Bryggeri vill förvalta och vara en del av. 

 

Telefon

0709 17 40 14

0705 13 10 01

e-mail: info@vikenbryggeri.se

Var?

Stenstodsgränd 1

26365 Viken

IMG_7731.JPG

Våra Öl

Här hittar ni våra öl som vi har lanserat kommersiellt. 

 
Svinbådan Lager systemet.jpg

Svinbådan Lager

En Böhmisk (Tjeckisk) lager med toner av knäckebröd, aprikos, örter och pomerans. Det är en lager med smak.

Lemon Ginger systembolaget.jpg

Lemon & Ginger Flavored Lager

En var sommarkväll eller varför inte till sushi och annan asiatisk mat. Vår Lemon & Ginger är en lager som vi har smaksatt med färskriven ingefära, citron juice och skal. Den har smak av grillad citron, ingefära med en viss restsötma.

Ellas IPA systemboalget.jpg

Ella's IPA

Ella's IPA, vår testvinnare i tidningen Hallå! April 2018. EN IPA som domineras av den Australienska humlen Ella. Detta är en IPA som har inslag av passionsfrukt, aprikos sockerkaka, nektarin och apelsin. En IPA som passar i goda vänners lag eller bara i hängmattan.

Fortets IPA systembolaget.jpg

Fortets IPA

Fortets IPA har fått namnet från en gammal försvarsbunker i Albin Hanssons försvarslinje. Fortet var placerat mitt i byn och blev en naturlig samlingplats och positionsangivelse för invånarna i Viken. Nu finns inte fortet kvar längre men minnet lever vidare.

Fortets IPA har en blommigare ton med inslag av aprikos och pomerans, en IPA som går mer åt engelskt håll som du kan dricka flera av.

3,5r2.jpg

Lager 3,5%

En tre och en halva. Traditionell lager smak men med det lilla extra, en beska som ligger kvar lite längre vilket gör den till en utmärkt alternativ när man bara vill ha en öl.

Bryggkalender

 

Ölprovning

IMG_6907.jpg
 
 

vill du komma och testa våra öl?

Viken Bryggeri har provsmakning av våra öl, både lanserade men även ibland produkter som är på test och utvecklingsstadiet. Vi tar även emot grupper där vi kombinerar ölprovning med ost och charkuterier. 

Vi har öppet bryggeriet för drop in besök när dörren är öppen men kolla gärna i vår kalender där vi lägger in våra bryggningar och därmed också är i bryggeriet. Servering får ske mellan 11:00-23:00

För ost och ölprovning ber vi er kontakta oss i god tid. 

Priset för ett smakprov är 20sek/100ml.

Våra ölprovningar med ost och charkuterier kostar 250 sek och tar ca 1,5 till 2 timmar.

Vi anordnar även provningar för företag.

 

 
 
 

Vår utrustning

 
 
IMG_7887.JPG

Våra bryggkar

400 liters ombyggda mjölktankar

Bryggkar

För vår mäskning och kok så använder vi oss av 400 liters ombyggda mjölktankar. Som värmekälla använder vi oss av elpatroner. I vårt mäskkar har vi en falskbotten med luftningsrör för att undvika att ett vakuum uppstår under maltbädden. 

 
IMG_8064.JPG

Temperatur styrning

JUMO dTron 316

Styrning

För exakt temperaturstyrning använder vi oss av  JUMO temperatur kontroll dTRON 316.

 
Skärmavbild 2018-04-12 kl. 12.31.08.png

Vår fyllare

Vi använder oss av en manuell fyllare som klarar ca 400 flaskor i timmen.

Fyllaren

Vi använder oss av en flaskfyllare som klarar av att fylla ca 400 flaskor i timmen. Det är en sifon fyllare som arbetar med ett självsug. Den matas genom egentryck från vår tank.